РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

17.03.2020

2291 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Економія - це ціле мистецтво. Справжній майстер здатний істотно скоротити статті витрат і примножити власне багатство. Дослідження показують, що в Україні намагаються заощаджувати більше 90% всього населення. Але намагатися і знати, як це робити правильно, - різні речі.

 

В умовах кризи і фінансових проблем потрібні перевірені рекомендації для того, щоб заощадити. Практикою і історією вироблені чіткі правила успішної економії. «Бистрозайм» - це організація, яка не тільки надає надійні договори позики, а й корисні поради з фінансів.

Правило №1: Відкладати частину грошей

Фінансова подушка - це те, що дозволяє людині спокійно засинати і не переживати про майбутнє. Замість того, щоб витрачати всі наявні гроші, рекомендується відкладати певну частину прибутку. Виділений «шматок» стане страховкою у скрутну хвилину.

 

Термінова операція, зубний біль, зламана машина або необхідність купити дитині новий одяг під сезон - всі ці випадки легко розв'язати за допомогою накопичень. Сенс фінансової подушки - надати людині запас грошей, які можна використовувати при непередбачених обставинах.

 

Правило 10% є найпопулярнішим і дієвим способом накопичити гроші на майбутнє. Все, що потрібно - відкладати 10% від прибутків. Правило має на увазі, що відкладені кошти не можна використовувати на повсякденні потреби і розваги. Людина повинна забути про існування запасу. Накопичення працюватимуть тільки тоді, коли вони лежатимуть в цілості.

 

Правило №2: не зволікати з боргами

Заборгованість - це витрати, яких бажано позбутися якнайшвидше. Людина, яка загрузла у боргах, не може нормально сконцентруватися на нарощуванні багатства. Правило говорить, що потрібно розрахуватися з усіма кредиторами у короткі терміни. Усунення боргів відкриває шлях до майбутніх накопичень.

 

Якщо не погашати заборгованість, то вона буде рости. Контрагент не буде чекати надто довго - згодом розмір необхідних сум буде підвищуватися. Законом передбачені пені і штрафи для боржників, які не в змозі виплатити гроші у визначений термін. Нерідко розмір пені може бути значним - боржник і озирнутися не встигне, як сума боргу зросте вдвічі.

 

Безліч боргів погашати відразу не потрібно. Бажано продумати графік погашення заборгованості. Необхідно впорядкувати вимоги кредиторів за термінами повернення грошей. Чим раніше потрібно повернути суми, тим вище в списку повинен стояти кредитор.

 

Правило №3: складати список покупок і витрат

Бюджет буває не тільки у держав. Кожна людина може скласти власний список доходів і витрат. Сенс особистого або сімейного бюджету - відстежувати конкретні витрати і рівень прибутків. Тримати в голові всі витрати і гроші не вийде - доведеться запам'ятовувати десятки цифр. Мова йде не про одноденну статтю прибутків/витрат, а про приблизний план бюджету.

Ефективність планування і складання списку прибутків і витрат підтверджена практикою. Бюджетом користуються багаті сім'ї, бізнесмени, підприємства й цілі країни. Немає ніяких підстав не користуватися благами економіки і пересічному громадянину.

 

Особистий бюджет, крім можливості відслідковувати власні грошові операції, дозволяє дотримуватися дисципліни в фінансах. Людина не буде витрачати більше, ніж треба - чіткий список дозволить навести порядок у власних фінансах. Не біда, якщо в перший час організувати витрати не вийде - при проблемах з грошима можна завжди звернутися в «Бистрозайм».

 

Правило №4: вміти дивитися в майбутнє

Економія передбачає далекоглядність. Короткострокове планування не дозволяє оцінити перспективи на місяці вперед. Левова частка громадян використовує звичну стратегію - відкладання на пенсію.

 

Але такий підхід - не єдиний з можливих. Необхідно враховувати й інші фактори, крім старості. Це може бути споруда нового будинку або переїзд в цілому, вступ дитини до вишу або купівля нового автомобіля.

 

Бажано враховувати довгострокову перспективу. Всі можливі ризики оцінити не вийде, але досить проаналізувати найбільш явні майбутні статті витрат.

 

Правило №5: не втрачати голову на розпродажу

Розпродажі - це корисний час для економії. Можна придбати товари, які без знижки не було можливим купити. Розпродажі дають можливість заощадити і отримати заповітні блага. Особливо корисні знижки та акції на продукцію першої необхідності. Йдеться про одяг, їжу та інші блага. Якщо людина регулярно стежить за акціями та бонусами, то вона може непогано заощадити на покупках.

 

Але у розпродажів є інша сторона медалі. Психологічні дослідження показують, що знижки сприяють купівлі речей, які не потрібні в побуті. Наприклад, людина прийшла за зимової курткою, яку давно хотів придбати зі знижкою. Під час примірки покупець звернув увагу на велосипеди, які стояли трохи позаду. Велика цифра показувала знижку.

 

У людини з'явилося бажання купити ще й велосипед, хоча спочатку він хотів придбати тільки куртку. Мало хто стримується при таких обставинах. Головне завдання - купувати тільки те, що потрібно. У цьому допомагає складання списку покупок.

 

Правило №6: не економити на здоров'ї

Здоров'я - найцінніший актив будь-якої людини. Який зиск від багатства, якщо неможливо насолоджуватися життям через хвороби і недуги? Фізичне благополуччя прямо впливає на ефективність використання інших ресурсів. Здорова людина не тільки щаслива, але і економна.

 

Будь-які проблеми зі здоров'ям необхідно усувати. Від цього залежить якість життя. Не варто скупитися на операцію чи лікування, якщо на важелях стоїть благополуччя. Важливо вести здоровий спосіб життя і регулярно відвідувати лікарів для обстеження. Здоров'я дозволить краще розраховувати витрати і отримувати значно більші гроші за свою роботу.

 

Правило №7: не боятися корисної допомоги з боку

Життя непередбачуване - в деяких ситуаціях гроші можуть знадобитися «тут і зараз». Навіть якщо є фінансова подушка, то не завжди хочеться її використовувати. Для таких випадків і передбачені послуги позик. У «Бистрозайм» гарантується якісне обслуговування:

  1. Заповнення заяви.

  2. Вказівка лінії і банківської карти.

  3. Очікування перекладу суми.

Час переказу - до 15 хвилин. Для перших клієнтів передбачені позики без відсотків. «Бистрозайм» - це місце, де можна отримати заповітні суми без шкоди для фінансової подушки і інших методів економії.