РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

28.09.2021

1241 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Інноваційні технології Wurmie для оцінки рівня ризикованості клієнта: досвід «БыстроЗайм»

Оценка рискованности клиентов Вурми

 

Wurmie — це B2B сервіс транзакционной аналітики, який не має прямих аналогів в Україні. Wurmie імпортує, аналізує і класифікує банківські дані в режимі реального часу, допомагаючи компаніям приймати більш обґрунтовані бізнес-рішення.

 

Інформацію, отриману за допомогою Wurmie, можна використовувати для ідентифікації особи клієнта, докладної оцінки його кредитоспроможності, точної сегментації та аналізу фінансової поведінки. Актуальність такої інформації переважає інформацію з інших джерел, у тому числі з бюро кредитних історій, оскільки надається день-у-день.

 

Сервіс надає можливість значно вдосконалити процедуру оцінки, а також заощадити час і зменшити її вартість для компанії. Так, аналітику інформації банківських транзакцій зручно використовувати для найбільш ефективної оцінки клієнтів не тільки з точки зору ризикованості, але також їх аутентифікації і автоматичної перевірки на шахрайство ("антіфрод") без зайвих документів і додаткової інформації — замість більш дорогих аналогів на кшталт BankID.

Wurmie для фінансових компаній

Wurmie — це потужний додатковий інструмент скорингу (системи оцінки кредитоспроможності позичальників) фінансових компаній.

 

Правильні висновки з безлічі фактів, відомих про потенційного клієнта із різних джерел, відіграють вирішальну роль в оцінці його ризикованості. Для цього компанії аналізують дані з різних джерел, включаючи офіційні реєстри та інформацію, отриману від самих клієнтів. Моделі оцінки відрізняються, а їх ефективність часто страждає через використання неповної або неактуальною інформації або її неправильної інтерпретації.

 

Транзакційна аналітика виводить скоринг на новий рівень завдяки унікальним можливостям отримання і обробки інформації.

Дані від банків

Wurmie надає фінансовим і кредитним організаціям дані користувачів, отримані безпосередньо від банків:

 

  • історію транзакцій за рахунком фізособи або ФОП (дата, тип транзакції, сума та валюта);

  • важливу інформацію щодо рахунку (номер рахунку, дата відкриття, залишок за рахунком, обороти);

  • персональну інформацію про власника рахунку (ПІБ, ІПН, телефон, мейл — залежно від банку).

 

Сьогодні Wurmie — єдиний сервіс, який може надавати банківські дані на вітчизняному фінтех-ринку, оскільки не всі банки в Україні готові впроваджувати відкриті API.

Типізація клієнтів

Ще одна важлива перевага, яке пропонує Wurmie, — власна експертна аналітика транзакцій з поділом на 37 основних категорій і типізація клієнтів.

 

Ця технологія, яка використовує машинне навчання, значно перевершує за ефективністю власні напрацювання фінансових компаній, тому що вона розробляється на основі аналізу максимально великих масивів даних з транзакцій клієнтів різних банків.

 

Крім того, набір категорій транзакцій може бути розширений за запитом компанії-партнера Wurmie. Сервіс покриває всі основні банки країни, і їх перелік також може бути збільшений за запитом.

 

Wurmie успішно впроваджуються у фінансових установах в якості основи аналітичних процесів та інструментів, що забезпечують процеси боротьби з шахрайством, ідентифікації особистості і оцінки кредитного ризику. Сервіс вкрай ефективний у виявленні ризикованої поведінки, тенденцій доходів і витрат, закредитованості тощо.

 

За кілька років роботи в Україні і Польщі аналітики сервісу зібрали максимально повну інформацію, що стосується фінансової поведінки користувачів, які мешкають у цих країнах.

 

Wurmie забезпечує надійність і безпеку клієнтських даних, а також доступний для підключення і використання без інтеграції в CRM-систему партнера.

Wurmie антифрод

Зображення: Shutterstock

Wurmie та «БыстроЗайм»

Кредитна компанія «БыстроЗайм» стала активно використовувати Wurmie 6 місяців тому. За цей час завдяки можливостям сервісу вдалося оптимізувати багато процесів, які в свою чергу привели до поліпшення бізнес-показників.

Що змінилося для «БыстроЗайм»

  • спростився процес верифікації клієнта,

  • ймовірність фрода наближається до нуля,

  • обробка заявки клієнта тепер займає 1,5 хвилини,

  • середній чек збільшився на 15%,

  • прострочення зменшилася на 5%.

 

Примітно, що завдяки додатковій інформації, отриманої від Wurmie, у «БыстроЗайм» з'явилася можливість ще раз перевірити претендентів, яким раніше відмовили б у наданні кредиту, грунтуючись на їх анкетних даних та інформації з бюро кредитних історій. Виявилося, що багато хто з таких клієнтів був цілком платоспроможний, тому вони отримали і успішно виплатили позики.

 

Все це глобально призвело до збільшення прибутку і скорочення костів. Схожі результати відзначають й інші кредитні організації, які починають впроваджувати інструменти Wurmie у свої процеси.

Дані Wurmie для оцінки ризиків у бізнесі

Фінтех-сервіси для оцінки ризиків стають все більш популярними за межами фінансового сектора. Детальна інформація про банківські операції клієнтів і транзакційна аналітика відкривають нові можливості для трансформації і оцифровки бізнесу в багатьох галузях.

 

Більш повне розуміння можливостей, потреб і способу життя клієнта, яке дає використання Wurmie, дозволяє компаніям, наприклад, ефективно використовувати передпродажі та перехресні продажі.

 

Цілеспрямований моніторинг змін фінансового стану клієнта робить взаємодію з клієнтом (у тому числі й стягнення заборгованості) більш м'яким, за можливості уникаючи негативу у свій бік.

 

Банківські дані клієнтів, отримані від Wurmie, сприяють розробці покращенних персоналізованих продуктів і послуг, що принципово відрізняються від попередників. Це крок вперед у порівнянні з традиційним підходом, який вже радує відмінними результатами і бізнес, і користувачів.