РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

10.01.2022

1614 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

ТОП-10 фінансових лайфхаків від Бистрозайм

Наука управління фінансами не така вже й складна штука. Головне – бажання розвиватися, вчитися новому та піднімати рівень свого фінансового стану на регулярній основі. Тримайте ТОП-10 лайфхаків, які допоможуть вам у цій справі.

День без витрат

Цікавий спосіб заощадити гроші. Спробуйте виділити один або кілька днів щотижня, в які ви не витратите жодної копійки. Щоб видатків не було зовсім. Це допоможе позбавитися непотрібних звичок, що шкодять вашим фінансам.

Продавайте те, що ви робите найкраще

Вмієте грати на гітарі? Розбираєтесь у мистецтві? Чому б не почати на цьому заробляти? Сьогодні існує дуже велика кількість платформ для монетизації своїх умінь. Якщо основна робота не приносить бажаного доходу – продавайте навички безпосередньо.

Інвестуйте

Це слово може здатися чимось далеким, чим займаються виключно мільйонери та надуспішні люди. Але це не так. Інвестуйте невеликі суми. Навіть якщо ви покладете 1000 грн у банк, то завдяки річним відсоткам вже зможете примножувати свій капітал.

Займіться вже нарешті своїм бюджетом особисто.

Якщо у вас витрати постійно перевищують доходи – це привід не замислитись, а діяти! Візьміть повний облік всього грошового обігу у вашому гаманці під контроль. Вважайте кожну зароблену та витрачену гривню. Це допоможе глянути на все збоку.

Скажи «ні» боргам

Ситуації у житті бувають різними і не завжди виходить отримувати бажаний дохід. Часто люди беруть борги через це. Але проблема в тому, що будь-який борг треба рано чи пізно віддавати. Тому намагайтеся не накопичувати борги, а навпаки, не бути в них залежно. Менше боргів – міцніший сон.

Уважно вивчайте документи

Кожен папірець із підписом та печаткою – це офіційний документ. Ніколи не підписуйте те, чого не вивчили до кінця. Краще витратити деякий час на вивчення, перш ніж потрапити у фінансову «яму». Довіряй, але перевіряй - говорить народна мудрість.

Пасивний дохід

Приємно відпочивати та заробляти одночасно, чи не так? Щоб це стало реальністю, необхідно настроїти пасивний дохід. Це може бути внесок у банку, здавання житла, інвестиції у хороші проекти та багато іншого.

Відкладайте, накопичуйте, множте

Спробуйте відкладати гроші за правилом десяти відсотків. Заробили 1000 грн, відкладіть 100 із них. Заробили 500 - відкладіть 50. І через якийсь час у вас з'являться власні заощадження!

Краса вимагає... грошей

Помічали, як одягається більшість мільярдерів? Нічого зайвого. Яким би стильним не був одяг, він так і залишиться лише річчю. Так, ваш гардероб допоможе підкреслити вашу особистість, але якою ціною.

Гроші люблять рахунок

Напевно, найважливіший лайфхак – рахуйте свої гроші. Або це зробить хтось за вас.