РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

15.02.2022

7255 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТОП-5 ознак, що ви готові інвестувати

 

 

Інвестори – це не завжди люди у піджаках, які сидять десь на Уолл-стріт, як у голлівудських фільмах. Насправді, майже кожен може інвестувати, давайте тільки розберемося, що для цього потрібно?

 

Хто може стати інвестором?

 

Відомий бізнесмен Уоррен Баффет у 11 років зробив свою інвестицію. Він купив кілька недорогих акцій. І кожен із нас може робити те саме. Головне трохи розібратися.

 

Сучасний світ пропонує нам безліч можливостей, у тому числі можливості інвестувати.

 

- Нерухомість;

- Цінні папери;

- Дорогоцінні метали;

- Інвестиції у малий бізнес;

- Криптовалюти;

- Акції.

 

І це далеко не весь перелік інструментів для інвестицій. Кожен із цих видів має свою специфіку, головне мати бажання розібратися у питанні та використовувати той інструмент, який вам найбільше підходить.

 

А тепер давайте розберемося у головному питанні, чи готові ви інвестувати?

 

Загалом у тому, щоб інвестувати - потрібно мати якихось спеціальних даних. Але є низка факторів, які можуть дуже вам допомогти. Це такі психологічні особливості, якими повинен мати інвестор.

 

Відкладати гроші

 

Інвестування та накопичення – дуже схожі процеси. Щоб інвестувати, вам спочатку потрібно накопичити гроші. Завжди хочеться жити добре прямо зараз, а не тоді, коли інвестиції принесуть свій прибуток. На це можна чекати від кількох років до десятків років, залежно від вибраного вами інструменту для інвестицій. Якщо ви не вмієте відкладати гроші, то радимо вам вчитися цьому, тому що це в будь-якому разі знадобиться вам у житті. На інвестиціях - це грає найважливішу роль.

 

Вміти чекати

 

Терпіння та очікування є одним з головних факторів для успіху в інвестуванні. Усе це належить контролю емоцій. Тому що ви не зможете дочекатися, коли ваші акції зростуть у ціні, наприклад, то в майбутньому успіху буде складніше.

 

Стартовий капітал

 

Почати інвестувати не обов'язково з великих сум. Навіть рекомендується спочатку спробувати себе з невеликих коштів. І якщо ви розумієте, що це ваше – можна продовжувати. Але й із невеликих сум, відповідно, буде й невеликий прибуток. Тому тут треба повернутися до першого пункту та відкладати гроші, щоби інвестувати більше. Наприклад, інвестувати в криптовалюти ви можете почати з кількох сотень гривень. Хочемо звернути вашу увагу, що криптовалюти – це високоризиковий інструмент інвестування. Але дедалі більше людей починають ним користуватися.

 

Планування

 

Це один з найважливіших факторів, який може призвести до успіху на тривалих дистанціях. Вкласти і в короткі терміни отримати прибуток - це легкий шлях, який не приведе вас до великих результатів. А, щоб отримати солідні результати від інвестування, потрібно вміти планувати більше, ніж рік-два. Відомі інвестори починають вкладати гроші, коли бачать прибуток на обрії десяти-двадцяти років.

 

Наявність мети

 

Це дуже важливий момент. Перед тим, як ви зібралися інвестувати - визначте собі мету, навіщо вам це потрібно. Загалом звучить просто. Я хочу інвестувати, щоб заробити більше грошей. Все логічно. Але є одне але. Що ви вважаєте заробітком? Якщо ви вкладете 1000 гривень і заробите 100 гривень, це задовольнятиме вас? Якщо так, то чудово, ви прийшли до своєї мети. Якщо у вас інші плани – обов'язково позначте їх для себе. Якщо ви хочете відкласти гроші на навчання дітям або ж на покупку власного житла, ви повинні чітко визначити ці цілі.