РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

21.01.2022

1924 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

 

Скільки заробляють спеціалісти різних професій. HR-менеджери

 

Усі професії важливі, всі професії потрібні. Стара фраза, що вже стала класичною, буде актуальною ще довгий час. Сьогодні пропонуємо детальніше розглянути таку посаду, як HR-менеджер. Проаналізувати ринок праці та порівняти з іншими професіями.

Вибачте, а ким ви працюєте?

Для початку давайте розберемося, чим займається людина на посаді HR-менеджера. Його головним завданням є набір або так званий рекрут нових працівників. Крім цього, HR займається адаптацією нових співробітників до роботи, розробляє план роботи. Загалом, власне кажучи, стара назва – відділ кадрів. Все, що пов'язане із працівниками, їх діяльністю – завдання HR-менеджера.

Будь-яка людина зможе працювати на цій посаді?

Ні, не будь-хто. По-перше, на посаду HR-менеджера беруть людей із вищою освітою чи досвідом роботи з персоналом. Тут потрібні навички спілкування з людьми, навички організації трудового процесу. Звичайно, стресостійкість та грамотність. По-друге, найчастіше HR-фахівці беруть він повний контроль трудового процесу у колективі. Отже, ця професія підійде далеко не всім людям.

Скільки ви заробляєте?

Основне питання цієї статті – дохід. Скільки ж заробляють HR менеджери? Слід зважити на фактор, що серед HR-фахівців теж є свої посади – від менеджера до директора. Якщо говорити про середню зарплату менеджера, то в Україні вона становить близько 16 тисяч гривень за даними сайту Work.ua. У директорів ця сума зростає до 30 тисяч. Це середня зарплата по країні, отже, показники в різних галузях та компаніях можу змінюватись.

Чи варто працювати HR-ом?

Однозначної відповіді це питання немає. Кожна людина сама вибирає, де і ким їй працювати. Зазначимо, що ця робота є по-своєму цікавою та цікавою. Вона підійде товариським людям. Тим, хто любить знаходити спільну мову із колективом. Кому подобається бути у колективі. Ця робота однозначно сподобається екстравертам.

 

Який можна зробити висновок? Робота HR-менеджером є досить перспективною і затребуваною на ринку праці в Україні. Є кар'єрне зростання, зарплата відповідає середній країні, а іноді й перевищує цей рівень. Для того, щоб освоїти цю професію, існують спеціальні курси і навіть навчальні факультети в університетах. Так, працювати з колективом завдання не з легких, але хіба це не мотивує стати фахівцем?