РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

08.10.2020

1424 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як збирати гроші і ні в чому собі не відмовляти

Досить велика частина населення живе від зарплати до зарплати. Звичайно багато хто з них задаються питаннями: "Як створити накопичення?", "Як позбутися від постійних боргів?", "Як навчитися відкладати гроші?". Для цього чарівної таблетки не існує, але кілька рекомендацій і правил зможуть вам допомогти. Головне регулярно дотримуватися їх і тоді через певний час ви зможете досягти фінансової свободи.

 

Для чого потрібно відкладати гроші?

1. Відкладені гроші — це фінансова подушка безпеки.

 

2. Поліпшення житлових умов.

 

3. Накопичення — це гарне майбутнє для ваших дітей.

 

4. Отримання додаткового ступеня фінансової свободи.

Як навчитися відкладати гроші?

Постійно помічаєте, як гроші йдуть в "нікуди"? Звичайно ж економити гроші не настільки весело, як їх витрачати, проте переваг від економії значно більше. Адже в разі непередбачених і неприємних ситуацій (звільнення, хвороба і т.п.), завдяки своїм накопиченням ви точно будете в безпеці.

 

1. Візьміть за обов'язкове правило в першу чергу відкладати 10-20% від щомісячного доходу. Величезна помилка виділяти частину грошей з зарплати в кінці місяця. На жаль її допускає більшість.

 

2. Дуже важливо відмовитися від дорогих брендів. Це стосується і їжі. Так ви скоротите свої витрати до 50%, а якість ваших продуктів і речей не знизиться.

 

3. Рекомендуємо завжди купувати продукти на ринку або в супермаркетах. Це значно дешевше, ніж купувати їжу в магазинах біля будинку.

 

4. Завжди витрачайте менше, ніж заробляєте.

 

5. Навчіться відрізняти потреби від ваших бажань. Перш, ніж купити чергову пару взуття або спінінг важливо "переспати" кілька днів з думкою про важливість цієї покупки.

 

6. Балуйте себе час від часу. З психологічної точки зору це важливо. Адже погодьтеся, є різниця між голодуванням і здоровим харчуванням.

Як збирати гроші: поради

1. Розберіть свій гардероб. Як це пов'язано з накопиченням грошей, запитаєте ви? А все просто. Ті речі, які ви більше не носите, можна продати на інтернет-майданчиках. Такі незаплановані додаткові гроші можна відкласти.

 

2. Розділіть гроші на необхідні потреби на чотири частини та покладіть в конверти. Один конверт засобів — один тиждень.

 

3. Ідіть в магазин за покупкою, коли ви не голодні або у вас мало часу. Таким чином ви купите тільки найнеобхідніше, але це не точно.

 

4. Намагайтеся планувати відпочинок і подорож заздалегідь. Вартість квитків (авіа, залізничних), готелів та екскурсій значно нижча, якщо бронювати за 6 або більше місяців до поїздки.

 

5. Постарайтеся відмовитися від шкідливих звичок. Так, це нелегко, але спробуйте підрахувати суму, яку ви витрачаєте на сигарети за рік. Адже ці гроші ви могли б відкласти.

 

6. Купуйте оптом так часто, наскільки це взагалі можливо. Мережеві супермаркети часто пропонують саме такий варіант. Рис, гречка, цукор, макарони, туалетний папір, зубна паста, куплені зі знижкою, допоможуть вам заощадити.

 

7. Завжди сплачуйте рахунки вчасно. Це допоможе вам уникнути штрафів за прострочення.

 

8. Перед великими покупками не лінуйтеся перевірити й інші варіанти. Дуже часто ви можете знайти і більш вигідні ціни.

 

9. Відкрийте депозит. Можна завести кілька рахунків для декількох фінансових цілей. Це допоможе як мінімум уникнути інфляції, якщо і не примножити капітал. Можна і відкладати кошти на карту, якщо у вас є сила волі.

 

10. Не робіть імпульсивних покупок. Щоб зрозуміти чи дійсно вам потрібна якась річ, зачекайте кілька днів.

 

11. Перегляньте ваші діючі тарифи для мобільного зв'язку, інтернету, телебачення. Адже оператори майже ніколи самі не запропонують перейти на більш вигідний саме для вас тариф.

 

Як відкладати гроші при маленькій зарплаті?

Іноді відкладати гроші — це не так просто, як можна дізнатися з вуст або книжок фінансових експертів. Але все ж і при маленькій зарплаті цілком реально це робити. Ось кілька простих правил для цього:

 

1. Необхідно вести "домашню бухгалтерію", тобто облік доходів і витрат. Ви зможете зрозуміти на які витрати йдуть ваші гроші, а також виявити і виключити менш потрібну категорію витрат.

 

2. Перед походами за покупками обов'язково складайте список необхідних вам речей і продуктів. І не варто купувати більше тієї суми, яка в ньому зазначена. Адже згідно зі статистикою покупець без чіткого списку плану покупок витрачає в середньому в 1,5 рази більше, ніж з ним.

 

3. Намагайтеся готувати їжу самостійно, аніж харчуватися в ресторані або напівфабрикатами. Якщо перше збереже ваш гаманець повним, то друге ще й шлунок здоровішим.

 

4. Не купуйте речі тільки через те, що на них діє знижка. У більшості таких випадків вони так і залишаються припадати пилом на найдальших полицях шафи.

 

5. Слідкуйте за комунальними витратами. Не слід залишати без використання ввімкнені прилади, а на воду і газ необхідно встановити лічильники.

Що робити, якщо не можете навчитися економити і відкладати гроші?

Якщо вже зовсім не виходить відкладати гроші, то можна вдатися і до більш радикальних методів. Це називається "фінансової дієтою", яка включає в себе багато винятків з витрат. Але рекомендується "голодувати" не більше 21 днів. Ця короткострокова міра допоможе вам заощадити, усвідомити ваші непотрібні витрати і переосмислити фінансові звички.

 

На час "фінансової дієти" необхідно виключити такі витрати:

 

  • Будь-які розваги;
  • Харчування в кафе і ресторанах;
  • Покупка одягу (при наявності більш-менш необхідних речей в пристойному стані);
  • Продукти харчування, які не належать до категорії необхідних. Щоб було простіше дотримуватися цього правила, можна скласти список необхідних продуктів на тиждень. Далі за цим списком закуповуються продукти, а будь-які інші витрати на їжу просто-напросто виключаються; Непотрібні поїздки та подорожі;
  • Непотрібні поїздки та подорожі;
  • Відвідування перукарні і салонів краси;

 

Таким чином гроші можна витрачати на житло, їжу, ліки і предмети першої необхідності.

 

Уміння збирати гроші і дбайливе ставлення до кожної копійки з часом відкриє для вас більше можливостей і свободи. Адже це є одним із запорук щастя, яку можна змайструвати самостійно.

 

Якщо ж вам терміново потрібні гроші на карту, то саме зараз слушний момент звернутися в БистроЗайм. Сума до 15 000 гривень без будь-яких довідок про доходи відразу ж надійдуть на вашу карту після схвалення заявки на позику, яку швидко можна оформити за посиланням.