РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

07.05.2018

2050 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як швидко і дорого продати автомобіль

Як швидко і дорого продати автомобільЛюдині властиво прагнути кращого, це стосується не тільки духовних і фінансових цілей, але і всього, що нас оточує. Наприклад, при наявності автомобіля однієї марки, рано чи пізно ваші потреби будуть рости, і ви захочете придбати більш містку і досконалу модель. А що робити зі старою машиною? Правильно продати!

План дій

Щоб правильно і своєчасно реалізувати старий автомобіль, складіть план дій, який повинен виглядати приблизно так:

  • Заплануйте термін продажі авто.
  • Визначтеся з вартістю, проаналізувавши чинні пропозиції на ринку.
  • Виберіть спосіб продажу машини (оголошення в газеті, мережі інтернет, на авторинку і т.п.).
  • Зробіть фото, складіть текст оголошення.
  • Приймайте дзвінки, ведіть переговори, домовляйтеся про перегляд стану авто.

Порада: перед публікацією оголошення купіть нову сім-карту, так як не виключено, що навіть після продажу транспорту вам можуть дуже довго дзвонити і цікавитися пропозицією, яка буде вже неактуальна.

Про що потрібно знати в першу чергу

Не секрет, що в даний час продаж особистого авто можна організувати через сторонні організації, що пропонують послугу "терміновий викуп". Однак в цьому випадку втрати досить великі, так як займаючись реалізацією транспорту особисто, у фінансовому плані ви зможете отримати набагато більше. Практика показує, що зазвичай такі посередники знижують ціни на 10-30%, а значить авто, яке можна продати за 200 000 грн, ви продасте тільки за 130 000 долл - різниця колосальна!

На додаток до цього дамо кілька загальних порад з продажу автомобіля:

  • Сезон впливає на швидкість реалізації авто. Напевно ви хоча б раз в житті чули вислів "літо - мертвий час, продавайте навесні, купуйте взимку". Дійсно, в теплий сезон ми всі на дачах, у відпустках і рідко хто цікавиться цільовими оголошеннями. В демісезонний період відзначається висока активність, особливо це стосується весни, перед відпустками.
  • Говоріть з покупцем чесно. Чи не накручуйте пробіг, не розповідайте наполегливо про те, що автомобіль "не фарбований, не пошкодженый", якщо побував в аварії. "Таємне стає явним" - прислів'я, яка ідеально підходить для даного випадку.
  • Відмовляйтеся від розстрочок! Тільки повний продаж, ви не кредитний відділ великого банку. Якщо покупцеві не вистачає грошей, нехай він звернеться до фінансової установи і оформить кредит, тим більше, що в даний час отримати позику, онлайн, в тому числі, не довго можна в будь-якому МФО. Як показує практика Бистрозайма, часто покупцям не вистачає невеликої суми до повної оплати покупки авто або на дрібні розтрати по переоформленню. У МФО такі клієнти отримують кредит на карту буквально протягом 1 години.

Від чого залежить ціна автомобіля

Існують критерії, за якими слід визначати вартість машини. З одного боку ці чинники можуть розповісти про чесність продавця, з іншого - дозволять йому максимально вигідно продати автомобіль.

  • Модель, марка. Не прагніть "урвати більше", вивчіть діючий авторинок і реально оціните вартість авто, аналогічних вашому. Поставте початкову ціну на основі середньоринкової.
  • Рік виробництва. Скільки коштують автомобілі в залежності від року випуску? Тут правило просте: чим новіше машина, тим вище ціна.
  • Комплектація. Знову ж, оцініть ринок автопродажів, так як не кожна машина-аналог вашої може бути тією ж комплектації. Важливо і в якому стані авто: справність склопідйомників, кондиціонера, зношена оббивка, подряпаний пластик або фарба і т.п. Якщо є якісь проблеми, обов'язково скажіть про це покупця.
  • Країна виробник. У цьому плані у кожного водія свою думку. Виставляючи автомобіль на продаж, обов'язково уточнюйте країну збірки, так як одна і також модель може бути виготовлена ​​в різних країнах, що також трохи впливає на ціну. Наприклад, Мазда 6 випускалася і в Японії, і в США. Практика показує, що більш молоде покоління вибирає американський варіант, так як машина виглядає більш спортивною, але вона і дорожче. З іншого боку, "японка" не менше популярна, але трохи дешевше, так як її деталі більш доступні на ринку, а значить амортизація авто при необхідності буде доступніше.
  • Коробка передач. Автомат часто дорожче механіки, але тут швидше важливий контингент покупців. Наприклад, в сільській місцевості або невеликих містах краще купують механіку - надійно, недорого, економніше по витраті. Жителі великих міст вважають за краще автоматику, тому що її експлуатація набагато простіше, а в умовах активного руху це дуже важливо.
  • Кількість власників. Не варто призначати високі ціни на авто, яке часто передавалося з рук в руки, сталість коштує дорожче.
  • Стан кузова. Якщо є відколи, вм'ятини, подряпини, бампер тріснув і спостерігаються інші недоліки - все це не дозволить вам дорого продати машину. Може варто попередньо підготувати авто до продажу?
  • Робота двигуна. Визначити справність двигуна можна при зустрічі з покупцем і поїздці в СТО. Деякі проблеми відразу стають помітними при старті. Тому якщо цим фактом є місце, ціна авто відразу ж буде знижуватися. У такому випадку радимо не завищувати вартість і заздалегідь попереджати про несправності.
  • Салон. В першу чергу завжди відзначають стан кузова і салону, це створює перше враження про авто. Тому займіться передпродажною підготовкою та виперіть килимки, пропилесосьте сидіння, поміняйте освіжувач і т.п.
  • Підвіска, оптика. Під час поїздки авто не повинно гриміти, сильно просідати. Оптика повинна забезпечити чіткий і якісний огляд, інакше з'явиться ще один привід знизити ціну.

Добре, якщо у вас на руках ще збереглося "керівництво по експлуатації", діє страховка, а сам автомобіль в холодну пору року стояв в теплі - все це рекламні фактори, які дозволять підвищити довіру до вас в особі потенційного покупця.

Підведемо підсумок

Отже, продати автомобіль не так складно. Головне правильно його підготувати до реалізації, надати максимально детальну інформацію в оголошенні і обов'язково націлюватися на хороший результат. Звичайно, попередньо слід адекватно оцінити стан сучасного авторинку.