РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

21.07.2020

2248 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дистанційна ідентифікація в банках України: як це працює?

Насичений темп життя сучасної людини вимагає позбавлення від зайвої суєти, наприклад, відвідування відділень, а сучасні технології зараз можуть забезпечити високий рівень захисту даних. Тому 28 квітня 2020 року в Україні запрацювала система віддаленої ідентифікації в банках.

 

Як працює дистанційна ідентифікація?

Система віддаленої ідентифікації почала працювати для нових клієнтів 28 квітня, для існуючих же клієнтів тільки під час планової перевірки.

 

На початку процедури Вам потрібно зв'язатися зі співробітником банку по відеозв'язку. Потім від вас вимагається надати документ, що засвідчує Вашу особу. Далі все залежить від того, яким документом ви володієте:

 

  • для клієнтів з новим зразком документа — банк буде дистанційно зчитувати дані з вбудованого чіпа. Але далі також буде проводитися візуальна оцінка документа по відеозв'язку.
  •  

  • для клієнтів зі старим зразком документа — співробітники банку будуть візуально оцінювати документ по відеозв'язку. Далі потрібно провести перевірки за допомогою електронного підпису або BankID НБУ.

 

Проводити процедури віддалено в банку є можливість і без відеозв'язку, але для цього потрібно відповідати таким умовам:

 

  • сума на всіх загальних рахунках клієнта в банку не повинна перевищувати 40 000 гривень;
  • місячний ліміт повинен бути 40 000 гривень на місяць;
  • річний ліміт повинен бути 400 000 гривен в рік.

 

На перший погляд може здатися, що з документами нового зразка процес проходить простіше. В основному віддалена ідентифікація нічим не відрізняється від звичної процедури у відділенні банку, де також можлива додаткова верифікація.

Як це працює в інших країнах?

В інших країнах віддалена ідентифікація є звичайною справою. Наприклад, в Естонії ця система працює на державному рівні протягом 18 років. Крім того, вони запустили власну систему з використанням спеціальних ID-kaart, які дають можливість підписувати документи онлайн, проводити віддалено ідентифікацію і навіть голосувати.

 

У Новій Зеландії інша справа — там є спеціальне агентство, яке збирає і зберігає дані кожного громадянина в електронному вигляді. Тому для проведення будь-яких процедур віддалено, потрібно просто підключитися до онлайн-порталу цього агентства і верифікувати свою особистість.

 

Зверталися в банк за кредитом і Вам відмовили? Не біда! БистроЗайм готовий Вам допомогти в будь-який час доби. Видача позики на суму до 15 000 гривень на найвигідніших умовах. Від Вас буде потрібно тільки паспорт, ІПН, кілька хвилин і гроші у Вас на карті. Для цього переходьте за посиланням, залишайте заявку на позику і з Вами обов'язково зв'яжуться.