РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

04.09.2020

1205 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Що чекає українців у вересні в 2020: підвищення зарплат і пенсій

 

Карантинне літо підійшло до кінця і настав теплий осінній вересень. Вже всім відомо, що карантин був продовжений до 31 жовтня, а Україна закрила свої кордони для іноземних громадян. Але які ще зміни нас чекають у вересні? Підвищення мінімальної заробітної плати і пенсії? А що буде з виплатами для медиків? Відповіді на всі ці питання і більше ви знайдете в одній статті від БистроЗайм.

Підвищення мінімальної зарплати в Україні

З 1-го вересня в Україні сталося підвищення місячної заробітної плати і тепер її розмір дорівнює 5000 гривень. Даний законопроект був прийнятий 25 серпня 2020 року Верховною Радою України, а пізніше був підписаний президентом Володимиром Зеленським.

 

До вересня розмір мінімальної заробітної плати становив 4 723 гривні на місяць. Таким чином підвищення відбулося на 277 гривень. А в погодинному розмірі зросла з 28,31 грн до 29,20 грн.

 

Наступне підвищення буде з 1 січня 2021 року і розмір зарплати дійде до позначки в 6 000 гривень. А c липня 2021 року — 6 500 гривень.

 

Закриття кордонів України

З 29 серпня до 28 вересня заборонено в'їзд для іноземних громадян і осіб, які не мають громадянства через пандемію коронавируса. Є звичайно ж і виключення — громадяни, які мають дозвіл на проживання, студенти, біженці і т. п. Паралельно з цим уряд продовжив карантин в країні до 31 жовтня з таким же її поділом на 4 кольорових зони в залежності від епідеміологічної ситуації в тому чи іншому регіоні.

Мінімальна пенсія в Україні в 2020

У зв'язку з підвищенням мінімальної зарплати, розмір пенсії в Україні також виріс. Це стосується тільки мінімальної пенсії для певної категорії громадян — пенсіонерів, які досягли 65 років і мають необхідний страховий стаж. Для таких пенсіонерів місячний розмір виплат підвищився від 1889,20 грн до 2000 грн.

 

Підвищення заробітної плати медикам

 

На одному з брифінгів, проведеним в липні, міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що зарплата медиків після закінчення інтернатури повинна становити 20-25 тисяч гривень.

 

Оскільки миттєво підняти заробітну плату до такого рівня неможливо, то процес буде відбуватися поступово і перше підвищення вже почалося з вересня. Хто і в якому розмірі отримав надбавку:

 

  • 3 500 гривень — в середньому підвищення отримують лікарі;
  • 2 500 гривень — для середнього медичного персоналу;
  • 1250 гривень — для молодшого медичного персоналу.

Обмеження навчального процесу в освітніх установах

 

Більшість школярів і студентів уже повернулися в свої звичні класи і аудиторії. Але не звичним для них і викладачів виявився формат навчання. А в червоних карантинних зонах університети і школи не змогли розпочати навчальний рік з 1-го вересня.

 

Основні рекомендації від МОЗ:

 

  • закріпити аудиторію або клас за однією груп для того, щоб мінімізувати пересування на коридорах;
  • під час перерв за межами кабінетів дотримуватися масочного режиму;
  • при нездужанні не можна відвідувати заняття;
  • біля всіх входах повинні бути місця для обробки рук антисептиком;
  • провітрювати та проводити дезінфекцію приміщень.

"Пакет малюка"

 

З 1-го вересня 2020 роки замість натуральної та звичної допомоги "пакет малюка" була введена грошова альтернатива — грошова компенсація в розмірі 5 000 гривень. Батькам новонароджених будуть видавати соціальну карту від "ПриватБанк" та відповідно відкривати рахунки із спеціальним режимом використання.

 

З якою метою це було зроблено? "Пакет малюка" або ще як його називають "бебі-бокс" — разова грошова допомога для кожного новонародженого в Україні, яке містить підгузники, пелюшки, засоби гігієни, ковдру, рушник. Дані закупівлі проводилися за допомогою державної установи "Професійні закупівлі". Антимонопольний комітет прийняв рішення скасувати "бебі-бокси" через скарги і виплачувати грошову компенсацію. Такою компенсацією батьки дитини можуть скористатися протягом 12 місяців тільки на придбання дитячого одягу, взуття, текстилю, засобів гігієни та догляду, іграшок або засобів гігієни для породіль.

А в БистроЗайм?

А у вересні в БистроЗайм теж діють найвигідніші ставки для наших клієнтів. Сума від 15 000 гривень строком до 30 днів в будь-який час доби. Просто подавайте заявку на позику за посиланням та чекайте надходження грошей на карту за лічені хвилини.