РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

10.04.2018

1843 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Біткоіни - що це таке, де їх купувати і що з ними робити

Біткоіни - що це таке, де їх купувати і що з ними робитиВперше про криптовалюти суспільство заговорило менше десяти років тому. Хтось поставився до цього явища скептично, а хтось активно почав заробляти на віртуальних грошах, і до того ж цілком непогано. Взяти до прикладу дані статистики, які показують, що з початку 2017 року біткоіни, як "глава" ланцюжка різних криптовалют, подорожчав в 4 рази. У зв'язку з цим користувачів, які вважають за краще майніти заповітну валюту, все більше. Навіть світова спільнота серйозно заговорила про прийняття біткоіна і його похідних за реальні гроші.

Так що таке біткоіни? Де його взяти і що з ним потім робити? Якщо ви ще не розібралися в цьому питанні, в даній статті ми простою і зрозумілою мовою пояснемо вам що до чого.

Що таке біткоіни

Якщо міркувати "сухою" мовою, біткоіни - це цифрова валюта. Помацати її неможливо, адже фізично її просто не існує. Фактично є тільки онлайн-реєстри (офіційна назва "блокчейн"), на яких відбувається облік того, який користувач скільки заробив, і куди переводить свій бюджет. Система отримання і розрахунок криптовалюти частково нагадує процес безготівкового переказу в банку або магазині. По суті ви готівкою грошей не даєте, але оплачуєте послугу або переводите кошти на якісь інші цілі. Одночасно десь в банку, що забезпечує вам розрахунковий рахунок / карту, операція фіксується в реєстрі.

Однак відмінність все ж є, тому що інформація про операції з біткоінів зберігається не централізовано, а одночасно на всіх комп'ютерах, зайнятих їх виробленням. Щоб операції були захищені від зломів і інших шахрайських дій, кожен регістр має криптографію, яку практично неможливо підробити. В даний час можна нарахувати лише пару випадків злому системи, але це лише індивідуальні приклади. При правильному підході до "заробітку" криптовалюти захищеність складає практично 100-відсотків.

Звідки беруться біткоіни

Всі ми знаємо, що звичайну валюту випускає держава відповідно до певної послідовністі в тій кількості, яка необхідна згідно з економікою країни і становищем на міжнародному економічному ринку.

Біткоіни, як і взагалі будь-яка криптовалюта, - це віртуальні гроші, які не пов'язані з якоюсь державою. Одиниця біткоіни з'являється тоді, коли комп'ютери, прив'язані до платіжної мережі, виконують певне завдання. Віддалено процедура нагадує математичний розрахунок, як тільки він дійде до певної мітки, одна одиниця валюти фіксується в індивідуальному реєстрі.

Один момент: Майнінг (саме так називається процес вироблення криптовалюти) в даний час може здійснюватися не тільки на одному, а й на групі комп'ютерів. Такі збірні системи називають "фермами". Також в деяких випадках один комп'ютер може обслуговувати всю мережу біткоінів, як наприклад, це відбувається в одному з містечок Венесуели. У таких системах, щоб занести і "заробити" криптовалюту для реєстру, потрібно поставити відповідний підпис, який попередньо вимагає комп'ютерного розрахунку.

По суті процес "заробітку" біткоінів виглядає наступний чином: користувач встановлює на свій комп'ютер режим обчислення. Але щоб "навчити" обчислювати, комп'ютер повинен бути досить потужним. Більш того, на справді майнінг дозволяє добувати сургуч для організації захисту реєстрів, де зберігається інформація про біткоіни, а самі біткоіни надаються користувачеві як нагороду за службу.

Навіщо потрібні біткоіни

Передовою країною в плані заробітку криптовалюти вважається Китай. Саме тут налічується величезна кількість "ферм", деякі з яких настільки глобальні, що харчуються електрикою на базі величезних станцій. Тож не дивно, що тут, і це унікальний випадок, можна зустріти цікаві ситуації використання біткоінів. Наприклад, 2 рази аналогами біткоінів, більш дешевої криптовалюти, оплачували піцу.

Взагалі віртуальні гроші можна продати і вивести в реальні кошти. Посередники, які організовують такі переклади, стягують невелику комісію за послуги. Отримане можна перевести на рахунок в банку або банківську карту, електронний гаманець (найбільш популярний і зручний спосіб), можна навіть внести пожертвування в рахунок буддійського храму в Сеулі.

Чи є у біткоінів майбутнє

За останні 3 роки біткоін істотно виріс в ціні з 200-300 доларів до 8 000 і продовжує зростати! Поки прогнози зводяться до того, що за віртуальною валютою цілком перспективне майбутнє, багато великих компаній і банки вже розглядають криптовалюту як можливість вигідних інвестицій. Інтерес до віртуальних грошей "підігрівають" і різні історії успіху. Наприклад, студент Крістофер Кох, який в 2009 році вирішив купити біткоіни на 24 долара жартома, згадав про них тільки через кілька років, коли вартість збільшилася до 900 доларів за штуку. З легкістю зароблені гроші дозволили студенту придбати власну квартиру.