РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

05.06.2020

1534 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Запуск системи фотофіксації перевищення швидкості: все що потрібно знати

У 2019 році кількість дорожньо-транспортних пригод (ДТП) на території України склало 160,6 тисяч випадків. 30% випадків відбуваються по п'ятницях і суботах і за часом пік аварійності припадає на 17 годин. Ця моторошна цифра говорить про те, що потрібні були заходи для запобігання смертей і травмованості на дорогах.

 

 

Одним із запобіжним заходів стала система фотовідеофіксації, яка автоматично фіксує порушення правил дорожнього руху (ПДР), яка почала працювати з 01.06.2020. У тестовому режимі дана система була введена з 12 березня. Камери встановлені в тих місцях, де найбільше гинули люди в автомобільних аваріях.

 

1 червня в 00:01 в Солом'янському районі столиці було зафіксовано камерами перше порушення перевищення швидкості автомобіля Audi, який рухався зі швидкістю 75 км/год, при дозволеному на тій ділянці дорозі - до 70 км/год.

 

За словами чиновника це допоможе скоротити автодорожні аварії на 30-50%, але для такого результату потрібно встановити тисячі камер, щоб водії дотримувалися правил дорожнього руху по всій території, а не на певних ділянках установки подібних камер.

Як працює система фотофіксації перевищення швидкості?

Прилад фіксує номер автомобіля, який перевищує швидкість. Відповідно по номеру поліція шукає водія в базі. Потім автоматично формується штрафна квитанція і висилається на адресу порушника, який він вказав при реєстрації.

Які порушення будуть фіксуватися камерами?

Поки що, на початковому етапі камери реєструють тільки порушення перевищення швидкості руху, але в майбутньому будуть фіксувати і інші порушення.

 

Найближчим часом МВС повідомить план того, коли і за які порушення почнуть штрафувати водіїв.

 

Дізнатися про факт порушення можна за допомогою СМС або електронної пошти, самостійно на офіційному сайті МВС або ж отримати лист в паперовому вигляді на місці реєстрації порушника.

Де встановлені камери?

 

На початковому етапі встановлено 50 камер фіксації порушень ПДР, в Києві - 20 штук, а в Київській області - 30.

 

У столиці встановлені камери за такими адресами, як показані на карті:

 

 

До кінця 2020 року планується встановити ще 220 камер з відеофіксацією. В загальній кількості намічається установка 643 камер, які відстежують порушення.

Які встановлені камери?

Камери виготовлені від вітчизняного виробника "КАСКАД" і здатні зафіксувати випадки на відстані до 20-50 метрів. Похибка вимірювального приладу складає ± 3 км / год. Закупівля перших камер обійшлася країні в 54 млн гривень.

Чи зможе камера зафіксувати автомобіль, якщо на номерні знаки була нанесена спотворювальна плівка або сітка?

Якщо ж водій прикриє або зніме номерні знаки, звичайно ж камера не зможе зафіксувати правопорушення. Але патрульна поліція впливає на цю ситуація по-іншому. Маючи доступ до системи "Безпечне місто", яка має понад 6000 відеокамер по всьому місту, вони можуть відстежити правопорушників і в майбутньому залучити до адміністративної відповідальності.

Який розмір штрафу за порушення правил руху?

Сума штрафу за перевищення швидкості приходить на пошту і становить 127,5 гривень за умови, якщо заплатити в перші 10 днів. Якщо ж більше 10 днів, то сума збільшується в два рази і складе 255 гривень. Якщо штраф не буде сплачено, цим питанням буде займатися Виконавча служба Міністерства юстиції. Якщо ж водій не згоден зі звинуваченням, то він може звернутися до Департаменту патрульної поліції або до суду.

Якими способами можна сплатити штраф?

1. У будь-якому відділенні банку України.

 

2. За допомогою QR-коду, який знаходиться на постанові.

 

3. За допомогою будь-яких платіжних систем і сервісів.

 

4. На офіційному сайті МВС (Міністерство внутрішніх справ), зареєструвавши свій електронний кабінет водія.

 

5. У додатку "Дія".

 

Початок боротьби з правопорушеннями на дорогах України належить. Система фотовідеофіксації розширюється і в майбутньому це зможе запобігти виникненню численних аварій, які забирають життя тисячі людей. Тому так важливо бути уважним при водінні і дотримуватися всіх правил дорожнього руху.

 

Також нагадуємо, що ви можете швидко і легко взяти позику від наших партнерів. Просто переходьте за посиланням і подавайте заявку на оформлення позики відразу в кілька організацій для підвищення шансу отримати нову позику за короткий проміжок часу. У разі потреби, це дасть вам можливість оплатити штраф відразу.