РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

23.11.2021

1464 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як правильно планувати сімейний бюджет?

 

 

Чи є на світі щось важливіше за сім'ю? Ми всі насамперед дбаємо про своїх близьких. Бажаємо, щоб наші діти мали перспективу в майбутньому, батьки гідну старість, а ми комфортне та щасливе життя. Це все залежить від наших фінансів. У цій статті йдеться про сімейний бюджет.

 

Що таке сімейний бюджет?

 

Це не просто загальна кількість зароблених грошей усіма членами сім'ї. Це чіткий план з усіма підрахунками доходів і витрат. Візьмемо за розрахунок середньостатистичну сім'ю – батько, мати та одна дитина. Основний дохід до сімейного бюджету приносять батьки. Напевно, ви зустрічали ситуації, коли сім'ї живуть від зарплати до зарплати, а може й самі потрапляли в таку ситуацію. Зароблених за місяць грошей вистачає виключно на те, щоби прожити цей період часу. Чому так відбувається? Не завжди в цьому низький дохід, іноді заважає відсутність планування сімейного бюджету.

 

Як навчитися планувати кошти у сім'ї?

 

Для початку складіть чітку таблицю доходів та витрат. Це перший крок до свідомого планування. Придивіться, на які товари у вас витрачається більше коштів, на які менше. Підрахуйте, чи можна заощадити на цьому етапі планування. Яких витрат грошей ви могли б уникнути? Суха статистика зароблених та витрачених грошей допоможе вам у всьому розібратися.

 

Що робити, якщо витрати більші за доходи?

 

Ви проаналізували кількість зароблених та витрачених коштів. Але вийшло так, що за місяць вам довелося витратити більше, ніж у вас є. Як це сталося? Проблема в тому, що у вас не було чіткого списку, куди необхідно витратити кошти. Як наслідок, багато бездумних покупок – багато витрачених коштів. Щоб цього уникнути, спробуйте наступного місяця чітко сформувати список, куди і на що ви витратите гроші. Чи можна десь заощадити? Саме про економію і йтиметься далі.

 

Як економити у сім'ї?

 

Все, що вам потрібно, – розставити пріоритети розтрат. Подумайте, на що вам потрібні гроші насамперед. Це можуть бути: купівля їжі, оплата комунальних послуг, оплата навчання в школі \ садку \ ВНЗ дитини і т.д. Проаналізуйте витрати за минулий місяць. Чи є можливість заощадити? Наприклад, на гардеробі.

 

Крім цього, не забувайте, що економити допомагає такий сервіс, як кешбек. Коли частина витрачених на купівлю грошей повертається на рахунок. На сайті «Быстрозайм» є розділ, де докладно описано, як користуватися кешбеком.

 

Сформуйте "подушку безпеки"

 

Навіть якщо у вашої сім'ї невеликий дохід, це не означає, що потрібно витрачати все. Спробуйте відкласти частину зароблених грошей, щоб накопичити суму, яка завжди буде під рукою. Не забувайте, якщо у вас є діти, думати потрібно про їхнє майбутнє вже сьогодні. Запасний план має бути завжди. Не забувайте, що у житті все передбачити та розпланувати неможливо. Для цього і створюється так звана подушка безпеки. Сума грошей, яка завжди допоможе у будь-якій ситуації.

 

Навчання та саморозвиток

 

Вчитися ніколи не пізно. Якщо хочете підвищити сімейний дохід, спробуйте освоїти нову професію і, як наслідок, знайти більш оплачувану роботу. Почніть монетизувати хобі. Прокачайте скіли та навички, які допоможуть вам підвищити свій матеріальний добробут. Сьогодні в інтернеті існує велика кількість інформації у вільному доступі: курси, майстер-класи, онлайн-освіта і т.д. Пам'ятайте, що у житті завжди є місце чомусь новому!

 

Якщо, наприклад, ви шукаєте нову роботу, то можете скористатися нашим соціальним проектом, який в цьому вам допоможе. “БыстроНайм” допоможе знайти те місце, де ви зможете отримати стабільну роботу та реалізувати свої здібності. 

 

Звичайно, найголовніше у словосполученні «сімейний бюджет» слово сімейне. Пам'ятайте, що гроші – це лише кошти для обміну між людьми. А сім'я – те, що буде із вами завжди. Любіть своїх близьких, дбайте про них. І пам'ятайте, що фінансове благополуччя впливає на здорові відносини в сім'ї. Тому плануйте свій бюджет, відкладайте гроші, заощаджуйте, займайтеся саморозвитком і все у вашій родині буде добре.