РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

18.08.2020

2007 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Видалення кредитів з бази МФО: шахрайство або реальна процедура

В даний час послуги онлайн-кредитування користуються великим попитом серед позичальників. Адже це не дивно, дана послуга має низку переваг: мінімум документів, висока швидкість видачі позики, простота оформлення, відсутність поручителів. Найголовніше перед отриманням позики для клієнта — це тверезо оцінити свої фінансові можливості, адже при перших простроченнях не так вже й складно надовго зіпсувати свою кредитну історію.

 

Де розміщуються оголошення про видалення позик з бази МФО?

  • OLX;
  • Telegram;
  • Facebook;
  • Instagram;
  • тематичні форуми для боржників;
  • спеціальні сайти.

 

Ця приваблива послуга обіцяє позбутися існуючих боргів в короткі терміни в онлайн-режимі. За конкретну плату людям пропонують закрити їх борги в мікрофінансових організаціях. Звичайно ж ця послуга незаконна.

 

 

Як відбувається співпраця? Для початку потрібно скинути на карту 50% від повної суми, а другу частину перевести вже після отримання результату. Також вимагають надати ІПН і номер телефону.

 

Ціна послуги залежить від розміру суми боргу і може варіюватися від декількох сотень до пару тисяч гривень. Ніяких гарантій при цьому не обіцяють. Для правдоподібності інформації надаються відгуки їхніх колишніх клієнтів, які повідомляють, як швидко позбулися боргів і стали щасливими.

 

Боржнику повідомляють, що видалення його кредитів виконується нібито колишнім співробітником компанії із загальної бази, до якої у нього є доступ.

Правда чи міф?

Чи реально видалити кредит з бази МФО або це чергова шахрайська пастка, щоб виманити побільше грошей у довірливих людей? Адже в хвилюючому стані мозок людини має здатність приймати помилкове за дійсне і тому так легко попастися на їх хитрощі, особливо, коли "хакери" приводять переконливі аргументи щодо реальності наданих ними послуг.

 

Насправді, перевірити реальність даних рекламних оголошень легко — головне тверезо оцінювати ситуацію.

 

1. Єдиної і загальної бази боржників не існує. Кожне МФО має свою персональну базу, яка надійно захищена;

 

2. Якщо уважно придивитися до відео відгуків їх задоволених клієнтів, то можна помітити, що люди або говорять заздалегідь завчені шаблонні фрази, або читають з папірця, який знаходиться за кадром.

 

3. Всі банківські карти, на які потрібно перевести гроші за "послугу" починаються з номерів 489049. Дані картки випускаються російським банком ЗАТ «Ківі Банк», особливістю якого є можливість прив'язки до безіменного Ківі Гаманця. Це дозволяє отримати кошти на карту без будь-якої ідентифікації.

 

4. Паспорт співробітника, який буде займатися вашим питанням зовсім не означає, що він справжній. Аферисти можуть піти на будь-які хитрощі, щоб виманити у вас гроші легким шляхом.

 

5. Їх сайти-візитки зроблені на швидку руку без будь-якого дизайну і якісного наповнення. Це жодним чином не може бути розцінено, як гарант надання якісних послуг.

 

6. Можна помітити, що скріни з вдячними однотипними відгуками користувачів були зроблені в фоторедакторах, що не є надскладним завданням.

Що ж робити жертвам шахраїв?

Якщо ви вже перерахували гроші шахраям для того, щоб вони нібито видалили кредит з бази МФО, то шанси їх повернути практично прирівнюються до нуля. Як повідомляють адвокати, в такому випадку, для того, щоб залучити шахраїв до повної відповідальності та стягнути гроші за завдану шкоду, необхідно витратити велику суму грошей.

 

Не так просто і припинити роботу таких шахраїв. Адже після блокування одного з сайтів або чатів, вони запросто можуть створити новий. А для нового блокування вже повинні бути відповідні підстави, а саме — рішення суду.

 

Але все ж є кілька корисних порад від фахівців в юридичній галузі:

 

  • ні в якому разі не зв'язуватися з подібними аферами, як би заманливо не виглядали подібні пропозиції;
  •  

  • якщо ж ви все-таки відправили кошти на карту шахраям, то слід написати заяву в поліцію і можливо замінити банківську карту;
  •  

  • слід завжди пам'ятати, що видалити займ МФО третім особам неможливо жодним чином.

 

Куди надходять дані про боржників?

Своєчасність виплати кредитів впливає на репутацію клієнта і на можливість схвалення нової позики в майбутньому. Банки і мікрофінансові установи передають всю інформацію про виплати, прострочення і борги в Українське бюро кредитних історій. Тому одним з основних факторів про прийняття рішення про видачу кредиту — інформація з УБКІ. Перевірити свою кредитну історію можна на офіційному сайті УБКІ. Раз на рік абсолютно безкоштовно це зробити може кожен громадянин України.

 

Який є вихід?

 

Оскільки прибрати кредит з бази боржників МФО нереально, то краще зосередитися на реальних способах погашення позики. Найпростіший і швидкий спосіб з можливих — взяти кредит у БистроЗайм на погашення вже існуючих боргів. Це легко зробити саме тут, тому що:

 

1. БистроЗайм схвалює кредити навіть з відкритими простроченням від інших фінансових організацій.

 

2. Співпрацює навіть з тими, у кого погана кредитна історія.

 

Незалежно від рівня доходу, кожен повнолітній громадянин України в 95-98% випадках отримує схвалення на позику. Суму на карту до 15 000 гривень строком до 30 днів можна отримати, подавши заявку за посиланням за лічені хвилини. А у нас, як завжди, для вас діють найвигідніші ставки.