РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

22.02.2021

4274 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ціна на брекети в 2021: скільки коштує ідеальна посмішка

Красива посмішка – наскільки це дороге задоволення? Брекети дозволяють за 1-2 роки виправити найзапущеніші зуби. Однак скільки це коштує і як проходить сам процес вирівнювання – в цьому ми розберемося докладніше.

 

Скільки коштують брекети в Україні

Найбільш хвилююче питання більшості людей – скільки коштує поставити брекети. Вартість безпосередньо залежить від системи і використовуваних матеріалів. Стоматології пропонують металеві, керамічні, пластикові та сапфірові моделі.

 

Найдешевші – металеві брекети. Їх вартість у різних стоматологіях починається від 6000 гривень, а в спеціалізованих клініках цінник доходить до 8000 гривень. Ціна на керамічні моделі стартує від 14000. Якщо ви хочете саморегулюючі брекети, то до ціни треба додати ще 4-5 тисяч гривень.

 

Найдорожчі – сапфірові брекети, за них доведеться віддати від 17 до 20 тисяч гривень. Вартість брекетів – це не єдині витрати. Не забудьте врахувати супутні процедури:

 

  • первинна консультація та складання плану лікування;
  • діагностика і створення зліпка зубів;
  • попереднє лікування – усунення отворів в емалі, чистка та інші операції.

 

Брекети можна ставити тільки на здорові зуби, інакше вам доведеться набагато частіше відвідувати стоматолога.

 

Етапи лікування брекетами

 

Як тільки ви дізналися, скільки коштують брекети в Україні, радимо детально ознайомитися з усіма етапами процесу лікування:

 

1. Діагностика. Стоматологи зроблять знімки зубів, проведуть ретельний аналіз і складання програми лікування. Створюються відбитки зубів, виконується дослідження в артикуляторі. Залежно від складності патології може знадобитися додаткова консультація хірурга або терапевта.

 

2. Фіксація. Пацієнт в зазначений день приходить на прийом. Лікар виконує ретельну чистку і сушку зубів, після чого починає фіксувати брекети по черзі. Процедура займає 1,5-2 години. Надлишки клею видаляються, за допомогою спеціального клейового складу доводиться до затвердіння.

 

3. Домашній догляд та планові відвідування ортодонта. Щоб стежити за порожниною рота, вам потрібно купити спеціальні зубні щітки і нитку. Також доведеться змінити раціон, оскільки тверді продукти можуть відколоти один з брекетів. Відвідувати лікаря потрібно раз в 2-3 місяці для контролю і зміни дуги, яка регулює процес вирівнювання.

 

4. Зняття брекетів. На внутрішню частину зубів встановлюється спеціальна дуга для додаткової фіксації, щоб згодом зуби не роз'їхалися назад. Видалення брекетів і клею займає 1-1,5 години.

 

5. Останні 6-12 місяців вам залишається тільки носити ретейнер (фіксуючу дугу), яка остаточно зафіксує положення зубів.

 

Брекети здатні рухати зуби не більше, ніж на 1 мм на місяць, тому лікування займає роки.

 

Які брекети вибрати: керамічні, металеві або сапфірові?

 

Які вибрати брекети – ціна сильно залежить від матеріалу. Кожен тип має свої переваги і недоліки.

 

Моделі з металу вважаються найміцнішими і надійними, стійкі до впливу будь-яких типів барвників. Метал менш схильний до дії бактерій. Все це поєднується з найнижчою ціною. Мінуси – неестетичний зовнішній вигляд, високе подразнення слизової, а також специфічний смак металу, який може з'являтися в роті в перші місяці.

 

Окремий випадок металевих моделей – титанові брекети. Їх встановлюють тим, у кого специфічна алергія на стандартні моделі. Титан міцний і легкий, але коштує трохи дорожче.

 

Керамічні брекети вважаються сучасним рішенням. Їх головна перевага – акуратний зовнішній вигляд. Кераміка майже не відрізняється від кольору зубної емалі, тому брекети менш помітні. Невеликі замки не тільки виглядають охайно, за ними простіше доглядати. Через матеріал вартість брекетів вище металевих. Відчутний недолік – керамічні моделі характеризується меншою ефективністю, корекція такими брекетами тривати довше на 6-12 місяців у порівнянні з металевими. Також кераміка досить тендітна і потребує відповідного догляду.

 

Найдорожчі – сапфірові моделі. Штучно вирощені кристали сапфіра практично повністю прозорі, а дугу покривають білим тефлоном. Звикання до сапфіровим брекетів відбувається набагато швидше. До мінусів відноситься висока ціна, відносна крихкість і неможливість їх установки при складних патологіях. Також вам потрібні ідеально білосніжні зуби, щоб сапфір дійсно був непомітним.

 

Менш поширені пластикові брекети. Незважаючи на естетику, матеріал характеризується низькою міцністю, через що не підходить для складних ортодонтичних випадків. Додатково полімерні деталі доводиться частіше міняти, що в перспективі збільшує загальну вартість лікування.

 

Що входить у вартість установки брекет-систем

Давайте підіб'ємо підсумок, що ж входить у вартість брекетів. Найбільша розтрата – оплата брекет-системи. Ціна зазвичай вказується тільки на одну щелепу, тому множте цінник на два, якщо вам необхідно вирівняти верх і низ.

 

Установки брекетів передує процедура чистки і лікування, яка в залежності від стану зубів також може влетіти в копієчку. У деяких випадках потрібно додатково видалити один або кілька зубів, що являється також платній процедурою.

 

В ході лікування може знадобитися плата за активації – регулярні прийоми лікаря-ортодонта. У них входить заміна дуг, перевстановлення окремих брекетів під правильним кутом, установка тяг, шліфування зубів і так далі. Окремо оплачується закріплення ретейнера, виготовлення ретенційної капи і контрольні візити.

 

Як підсумок, супутні витрати можуть доходити до вартості самих брекетів, а іноді і перевищувати її.

 

Де взяти гроші на брекети

Установка брекетів – це дороге задоволення. З'являється логічне запитання – де взяти кошти на всі витрати. Накопичити потрібну суму можна, але на це може піти цінний час. Брекети найкраще встановлювати якомога раніше, бажано, в старшій школі чи університеті.

 

Брати кредит у банку не завжди вигідно через великий відсоток. До того ж, не всі фінансові установи готові зайняти вам відносно невеликі суми. Оптимальний варіант – позичити кошти у родичів. Повернути їх можна буде без відсотків, а терміни зазвичай дуже комфортні.

 

Якщо рідні фінансово допомогти не можуть, то вивчіть пропозиції різних МФО. Їх головна перевага – можливість взяти кредит на 5-15 тисяч гривень під мінімальний відсоток. Такої суми якраз вистачить на металеві брекети і всі інші витрати.

 

Як добитися ідеальної посмішки?

 

Брекети дійсно допоможуть зробити посмішку мрії, але цей результат потрібно зберегти. Вам допоможуть декілька простих порад.

 

Чистіть зуби мінімум два рази на день, а також періодично міняйте тип зубної пасти. Карієс здатний швидко зіпсувати будь-яку посмішку. Раз в шість місяців відвідуйте стоматолога для профілактичного огляду і чищення зубів. Дозовано приймайте каву і вино, оскільки в них містяться речовини, що руйнують емаль. Це саме відноситься і до солодкого. Дівчатам також варто поекспериментувати з кольором помади – від неї багато в чому залежить ефект від посмішки.

 

Якщо ж грошей на покупку брекетів не вистачає – звертайтеся в «БистроЗайм». Ми пропонуємо оформити кредит за 5-10 хвилин з мінімальним списком документів. Засоби прийдуть прямо вам на карту – залишиться тільки зняти їх в найближчому банкоматі.