РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

16.12.2020

1132 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Поштові, банківські та міжнародні перекази: які терміни і де дешевше

Переказ грошей – одна з найпоширеніших фінансових операцій. Сучасні технології дозволяють всього за одну хвилину відправити практично будь-яку суму грошей в самий віддалений куточок світу. Скільки це задоволення коштує і як вибрати найоптимальніший варіант переказу коштів в співвідношенні швидкості і оптимальної вартості? Адже комісію беруть все платіжні системи, тільки в різному розмірі.

 

Грошові перекази по Україні

Коли потрібно відправити гроші в межах країни, самий простий і зручний спосіб – скористатися онлайн-банкінгом. Потрібно увійти в додаток на своєму мобільному, зробити лише кілька кліків і потрібна сума в протягом декількох хвилин опиниться на рахунку у одержувача. При перекладах між клієнтами одного банку власних коштів комісії немає. При переказі коштів з кредитного рахунку оплачується комісія в розмірі 3-4% від загальної суми. Для грошового переказу в національній валюті громадянам України не обов'язково відкривати карту або рахунок.

 

Доступний і надійний спосіб переказу будь-яких сум в межах країни – Western Union. При сумі переказу в межах України до 1500 грн. комісія всього 15 грн. При перекладах більше 1500 грн. нараховується комісія 1%. Також можна скористатися системою MoneyGram, комісія якої в будь-якому випадку становить 1%.

 

 

Коли немає можливості скористатися послугами банку, відправити гроші в будь-який регіон України можна за допомогою Укрпошти. Послуга не безкоштовна, але цілком доступна. Але ваш переказ буде доставлений одержувачу не відразу. При стандартному тарифі гроші йдуть 2 дня. Коли потрібно терміново отримати гроші, можна скористатися адресною доставкою. Комісія 1.5-2%. При оформленні перекладу онлайн з карти комісія складає всього 1%. Переклади Укрпоштою зручні лише в разі, коли потрібно відправити гроші в населений пункт, де немає банкоматів або людині, у якого немає карти.

 

Ще один безпечний і доступний спосіб переказу грошей – БистроЗайм. Комісія складає 2% від будь-якої суми. Переказ коштів здійснюється на наступний банківський день. Сервіс повністю безпечний, адже при при відмові в проведенні операції повернення коштів гарантується.

Міжнародні перекази

 

Переказ грошей з-за кордону в Україну і навпаки можна здійснити, використовуючи популярні і перевірені часом системи:

 

  • Western Union – поширена і надійна система, що діє більш ніж в 200 країнах світу. Скористатися Вестерн Юніон можна як для переказу коштів по Україні, так і за її межами. Міжнародний переказ грошей з картки на картку дозволяє швидко відправити гроші в будь-який час доби.
  •  

  • MoneyGram – один з найнадійніших способів при необхідності зробити швидкий переказ коштів в країни ближнього зарубіжжя. При міжнародних перекладах комісія оплачується в доларах або євро. В середньому це 2%.
  •  

  • PrivatMoney – за допомогою цієї системи зручно як відправляти, так і отримувати гроші в Україні. Зарахування грошей миттєве. При наявності додатка Приват24 можна отримати кошти на свою банківську карту, здійснивши транзакцію онлайн. Якщо ви не користуєтеся мобільним банкінгом, відправляти і отримувати перекази можна через термінали самообслуговування.
  •  

  • Sigue Money Transfer – працює в більш ніж 100 країнах світу. Клієнтська плата зростає в залежності від суми переказу і в середньому становить 3%. Система працює тільки з переказами в доларах США. Жителі України можуть відправити і отримати гроші через додаток Приват24.
  •  

  • Intel Express – платіжна система з доступною комісією, розмір якої залежить від того, куди ви плануєте відправити грошовий переказ. В середньому це 1-2%.

 

Якщо ви отримуєте міжнародний переказ на карту, відбувається автоматична конвертація коштів по актуальному курсу. Щоб отримувати валютні перекази в доларах або євро потрібно заздалегідь відкрити рахунок у відповідній валюті.

 

Міжнародні перекази доступні і клієнтам Укрпошти. Тільки не на зовсім вигідних умовах. Комісія складає від 2 до 6%, в залежності від суми переказу. Надіслати менше 500 грн. Укрпоштою абсолютно не вигідно.

SWIFT-платежі

Міжнародна система платежів дозволяє здійснити переказ валюти по Україні і всьому світу. Для проведення операції вам знадобиться номер рахунку і особисті дані одержувача. Середня вартість SWIFT-переказу: 0,5-1% від суми + 10-20 $. Варто враховувати, що переказ може проходити через кілька банків, кожен з яких візьме свою комісію. Витрати за відправку коштів може взяти на себе як одержувач, так і відправник. Вигідні такі платежі тільки з далеких країн і на суму не менше 1000 тис. доларів.

Система платежів SEPA

Аналог SWIFT користується популярністю при відправленні грошових переказів з країн Європи. Комісія тут на порядок нижче, надходження коштів на рахунок займає не більше робочого дня. Комісію формує банк, з якого були відправлені кошти. В середньому це 5 євро за фінансову операцію.

 

Варіантів, як перевести гроші за кордон фізичній особі з України сьогодні маса. Щоб вибрати найвигідніший варіант, необхідно ознайомитися з тарифами, взяти калькулятор і виконати нескладні попередні розрахунки.