РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

23.11.2020

2339 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Як назбирати на квартиру з будь-зарплатою

 

Рано чи пізно у кожної людини виникає бажання з'їхати від батьків і при цьому не платити оренду за чуже житло. Тоді виникає інше питання: як заробити і накопичити на свою власну квартиру? Багато хто має зарплату, якої вистачає лише на базові потреби, а високі процентні ставки по кредиту і зовсім змушують впасти у відчай. У цій статті ми розповімо як придбати житло з невеликим, але стабільним доходом.

 

 

Як правильно збирати гроші на квартиру

Перед тим, як почати відкладати гроші на покупку квартири дуже важливо визначитися з параметрами житла (кількість кімнат, район, поверховість і конструктив будинку, вид з вікна). Адже ціна на житло залежить від багатьох факторів. Чим більше кімнат і престижніший район, тим відповідно вище ціна.

 

Після того як ви поставили собі конкретну фінансову мету, необхідно підрахувати свої доходи. Час на збір грошей буде повністю залежати від розміру щомісячного доходу, обов'язкових витрат і витрат, від яких повністю можна відмовитися.

 

Набагато простіше збирати гроші, коли є стабільна зарплата. Якщо велика частина вашого доходу складається з премій, то є ризик витратити всі свої заощадження на житло при погіршенні фінансового стану.

 

Дуже важливий момент: необхідно обмежити доступ до накопичень, адже буде велика спокуса їх витратити на щось інше. Способів зберігання грошей дуже багато — депозит в банку, окрема карта, готівка в іноземній валюті і т. п. Існують навіть спеціальні сервіси в банках, коли не вийде зняти гроші до того, поки ви не назбираєте потрібну суму для покупки вашого житла.

 

Відмінний спосіб — "поступове" придбання потрібної квартири. Можна починати з комунальної кімнати, далі витратитися на однокімнатну квартиру десь на околиці міста або навіть в передмісті. І нарешті придбати більш комфортне і бажане житло. Таким чином добитися основний і бажаної мети можна набагато швидше.

 

Слід також враховувати, що стан фондового ринку постійно змінюється, тому дуже важливо прийняти правильні інвестиційні рішення. У цьому вам допоможуть фахівці, або ж самостійно вивчати і регулярно аналізувати ринок.

Як заробити гроші на квартиру: нові джерела доходу

 

Якщо ж у вас щомісячний дохід не вище 10 000 гривень, то поради про інвестиції, на жаль, вам не допоможуть. Для цього необхідно або почати заробляти більше, або знайти додаткові джерела доходу.

 

1. Улюблена справа. Відмінна можливість заробляти гроші, займаючись своїм хобі. Виготовлення блокнотів, одягу, різних виробів — це те, що допоможе накопичити на квартиру із задоволенням. Можна створити інтернет-магазин або аккаунт в соціальних мережах для продажу своїх виробів.

 

2. Друга робота або підробіток. Якщо графік основної роботи дозволяє, то можна знайти додатковий заробіток у вільний час. Дуже важливо навчитися поєднувати дві роботи так, щоб не страждала якість ні на одній з них. Послуги шугаринга, манікюру вантажника — варіантів багато. Також можна заробити гроші на фрілансі, не виходячи з дому, просто маючи ноутбук.

 

Як не варто збирати на квартиру

 

Економія грошей для покупки квартири не повинна доходити до крайнощів. Адже це може піти на шкоду. Ось 4 сфери, на яких ніколи не слід економити.

 

1. Здоров'я. Профілактика захворювань — профілактичні огляди у лікарів, покупка необхідних ліків, відвідування спортзалу або басейну, прийом вітамінів. Адже набагато дорожче обійдеться лікування якогось захворювання, ніж його профілактика.

 

2. Безпека. Двері, замки, вікна, сигналізація захистять ваше житло від злодіїв і зловмисників. Ні в якому разі не можна економити і на обслуговуванні автомобіля. Необхідно вчасно міняти гуму, віддавати в ремонт, міняти запчастини, адже від цього залежить життя і здоров'я власника і його сім'ї.

 

3. Їжа. Харчування майже простроченим продуктами або ж їжею, в якій міститься велика кількість барвників і консервантів. Все це не додасть вам здоров'я і не поліпшить ваше самопочуття. Набагато корисніше харчуватися натуральними продуктами, фруктами і овочами, які містять необхідні вітаміни і мікроелементи. Правильне харчування відіграє важливу роль в житті людини, допомагає запобігти безлічі захворювань і підвищити продуктивність.

 

4. Освіта. Нові знання та навички допомагають збільшити дохід, і як наслідок швидше досягти вищеописаної мети — купити квартиру. Тому так важливо не економити на різне навчання, яке необхідні для особистого та професійного зростання. Безкоштовні матеріали дуже рідко містять необхідну інформацію.

 

При маленькій заробітній платі та відсутності державних пільг накопичити на власну квартиру — завдання, що вимагає часу і зусиль, але посильна для дисциплінованої та працьовитої людини. Необхідно також відмовитися від негативних переконань, що неможливо самому заробити на квартиру, скласти чіткий фінансовий план і дотримуватися його. І пам'ятайте, чим раніше ви почнете відкладати перші кошти на покупку житла, тим ближче стане його придбання.

 

А якщо вам терміново потрібна сума до 15 000 гривень, то ви можете залишити заявку на позику за посиланням. Вам не потрібно ніяких поручителів і довідок про доходи, тільки паспорт та ІПН. Гроші надійдуть вам на карту протягом декількох хвилин після підтвердження заявки.