РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

05.08.2020

1526 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Що змінилося для українців в серпні: головні нововведення

В Україні в серпні глобальних змін не відбудеться, але незначні зміни торкнуться деяких сфер. Для того, щоб до них підготуватися, потрібно про них звичайно ж знати. Традиційно до осені тарифи на електроенергію підвищаться, а Україна буде розділена на 4 зони за кольором залежно від епідеміологічної ситуації в регіонах. Давайте докладніше дізнаємося, що нас очікує в останньому місяці літа разом з БистроЗайм.

 

Вступна кампанія до ВНЗ в 2020

МОЗ назвав дату закінчення навчального року та період вступної кампанії у 2020 році. Школярі завершили навчальний рік до 1 червня, випускники повинні зробити це до 31 серпня. Учні закладів профтехосвіти — до 31 липня. А вступна кампанія вищих навчальних закладів буде діяти c 1 по 22 серпня.

Карантин з поділом на зони за кольором

Не так давно стало відомо, що адаптивний карантин продовжено до 31 серпня. Вся Україна з 1 квітня 2020 року ділиться на 4 зони, які різняться кольорами залежно від епідеміологічної ситуації в регіонах. Це "зелена", "жовта", "помаранчева" і "червона" зони, які можуть переходити одна в іншу в залежності від змін індикаторів захворюваності протягом п'яти днів.

 

 

Вимоги, які діють в даних зонах:

 

  • “Зелена” зона
  •  

    Кожна людина в громадських місцях повинен використовувати маску або респіратор. Дозволяється проведення масових заходів не більше, ніж одна людина на 5 кв. м. Кінотеатри в цій зоні не припиняють свою діяльність, але з наповнення залів 50%. Послуги з перевезення пасажирів повинна виконується в межах тільки сидячих місць.

     

  • “Жовта” зона
  •  

    В "жовтій" зоні заборонено відвідувати заклади соціального захисту через скупчення людей похилого віку, який знаходяться в зоні ризику зараження коронавірусів.

     

  • “Помаранчева” зона
  •  

    У даній зоні дозволяється проведення масових заходів, але вже з умовою 20 кв. м на людину. Припиняється робота хостелів і турбаз, ресторанів в нічний час, спортзалів і установ культури. Забороняється діяльність розважальних центрів, а також зупиняється набір нових груп в дитячі табори.

     

  • “Червона” зона
  •  

    У "червоній" зоні заборон найбільше через негативну епідеміологічну ситуації в регіоні. У таких регіонах забороняється працювати громадському транспорту, ТРЦ, кафе і ресторанів. Відвідування навчальних закладів також припиняється.

     

 

Також з 1 серпня обмежать міські перевезення між адміністративними пунктами, які відносяться до "червоної" або "зеленої" зони.

Електронні лікарні

Система електронних листів тимчасової непрацездатності запущено 1 серпня Міністерством охорони здоров'я і Пенсійним фондом. Інформацію про непрацездатність громадян лікарі вноситимуть на сайт Пенсійного фонду. Щорічно на закупівлю паперових бланків для лікарняних витрачається 4 млн гривень. Тому перехід на електронний вигляд допоможе значно заощадити. Система проходить тестування в понад 700 медичних установ України.

Відкриття дитячих таборів

З 1 серпня запрацюють також дитячі табори. Але це не означає, що будуть працювати всі без винятку по всій території України. МОЗ заявив, що робота табору залежить від того, в якій кольоровій зоні він знаходиться. Так, в "червоній" і "помаранчевій" зонах забороняється діяльність літніх таборів, а в "жовтій" і "зеленій" зонах дозволяється.

Припинення реєстрації ФОП

Унаслідок запуску нового Єдиного державного реєстру України з 5 по 16 серпня буде припинено реєстрація фізичних осіб-підприємців (ФОП), юридичних осіб, а також громадських організацій. А з 7 по 16 серпня всі документи зі старого реєстру будуть переноситися в новий, а тому протягом цього часу до нього буде відсутній доступ.

Зростання тарифів на електроенергію

 

Тариф НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії з початку місяця збільшився на 54,6%. Якщо раніше ми платили за тарифом 155,4 грн/МВт-год, то тепер будемо 240,23 грн/МВт-год без урахування ПДВ. На засіданні передбачали підвищення тарифу в 2,1 рази, а в самому початку планували довести до 604,51 грн/МВт-год. Підвищення тарифів Національною комісією відбувається через заборгованість перед виробниками електроенергії. Головна мета — забезпечити наявність коштів для погашення існуючої заборгованості.

 

А у БистроЗайм в серпні діють найвигідніші ставки по позиці. Якщо вам дуже терміново потрібні гроші у вихідний день чи пізно вночі, то все, що від вас потрібно зробити — це заповнити заявку за посиланням. Ми розглядаємо заявки 24/7 і в 95-98% випадків схвалюємо кредит. Після цього гроші миттєво надійдуть вам на банківську карту.