РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

09.02.2022

8145 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТОП-5 способів заощаджувати гроші в будь-якій ситуації

 

"Быстрозайм" зібрав для вас ТОП-5 методів, які допоможуть вам накопичувати гроші практично в будь-якій ситуації.

 

Пандемія змінила наш звичний світ цим не посперечаєшся. У тому числі, змінився наш погляд на особисті фінанси. Люди у всьому світі переглянули свої витрати і вирішили оптимізувати їх. Багато хто почав замислюватися, як відкласти грошей, як сформувати фінансову подушку та переглянути всі свої покупки. Ці кроки корисні будь-коли і без пандемії. Завжди треба витрачати гроші усвідомлено та намагатися відкласти кошти. Тут ми поділимося з вами засобами, які допоможуть вам все це зробити, особливо не напружуючись.

 

Відкладайте фіксований відсоток із доходу

 

Перше, з чого варто почати відкладати гроші – це план. Для цього найкраще завести окремий рахунок або окрему картку, куди ви зможете відкладати якусь частину від свого доходу, від зарплати, подарунків та інше, залежно від джерел вашого доходу. Скільки відкладати? Це також залежить від джерела вашого доходу та витрат. Але якщо ви відкладатимете 5-10-15 відсотків від щомісячного прибутку - це буде дуже добре. Ви побачите, як через час, ваш рахунок поповниться пристойною сумою грошей, які ви не змогли б відкласти за один раз. Відкладаючи по 10% на місяць від зарплати, ви зможете за рік накопичити на велику покупку, подорож або те, чого давно хотіли.

 

Автоматичне відрахування без можливості зняти гроші

 

Часто, вирішивши відкладати гроші щомісяця, ми забуваємо про це або вже через якийсь час відмовляємось від своєї ідеї. Щоб уникнути подібних проблем - налаштуйте щомісячний внесок у свою скарбничку, без можливості зняття коштів. Такий сервіс є практично у всіх банків.

 

Заощаджувати по максимуму

 

Якщо ви вже й вирішили відкладати та економити, то давайте  робити це на всьому. Давайте заощаджувати на всьому, що дає нам таку можливість. У багатьох банках та магазинах є кешбек-сервіс. Це чудова можливість повернути якийсь відсоток із витрачених грошей. У “Быстрозайм” також є свій кешбек-сервіс, який дозволяє людям економити та повертати гроші з покупок. Не полінуйтеся та вивчіть, як працює сервіс, він може стати вашим помічником на довгі роки.

 

Перейти в кешбек-сервіс від "Быстрозайм"

 

Як врятуватися від імпульсних покупок?

 

Необов'язкові або імпульсні покупки - один з основних ворогів накопичення. Ви гуляєте магазинами, бачите новий смартфон і відразу вирішуєте купити його. Хоча, якщо подумати, він не так вам і потрібен у цей момент. Часто імпульсивні покупки беруться в кредит або на виплат. Що теж не найкращий варіант, якщо ви вирішили збирати гроші. Намагайтеся уникнути цього. І добре подумайте, чи потрібна вам ця річ зараз?

 

Правило тридцяти днів

 

А ось і один із способів, як уберегти себе від непотрібних покупок, якщо у вас недостатньо сили волі, щоби відмовити собі. Перш ніж зробити велику покупку - подумайте про неї 30 днів. Це підійде, якщо ви хочете купити нову модель телефону, ноутбука, телевізора, годинника та інших девайсів. Якщо через 30 днів ця покупка буде вам все ще здаватися необхідною на 100%, то ви зможете піти і купити її. Дефіциту на будь-які товари у світі немає, тому в будь-якому випадку ваш товар дочекається вас. А якщо ви вирішите, що ви зможете обійтися без цієї покупки, можете відкласти гроші, які хотіли витратити на свій ощадний рахунок.

 

Головне пам'ятати, що основний наш друг в економії та накопиченні – усвідомлені витрати. А якщо у вас виникла непередбачена ситуація і терміново потрібні гроші, пам'ятайте, що "Быстрозайм" завжди поруч і готовий вам допомогти.