РОЗКРИТТЯ ІНФОРМАЦІЇ. ПУБЛІЧНА ПРОПОЗИЦІЯ (ДІЄ З 20.10.2023 Р.) УВАГА ! Важлива інформація під час війни. Деталі тут.

23.02.2022

7767 Переглядів

Коментарів

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Відкладати чи брати у кредит: що вигідніше?


Всі ми бажаємо кращого для себе та своїх близьких. Це бажання має кожна людина. Але найчастіше ми хочемо всього й одразу. Але як цього досягти? Взяти кредит чи почекати та накопичити?

 

Збирати чи брати у кредит? В обох випадках є свої плюси та мінуси. Головний мінус кредитування полягає в тому, що запозичені кошти необхідно повернути. Береш чуже, а завжди віддаєш своє. Це правило працює завжди. Але в той же час ви зможете отримати бажану річ уже зараз: ремонт квартири, гроші до зарплати, похід до стоматолога, ремонт машини, подорож, подарунок близьким та інше. Все це було б неможливим без кредиту.

 

Також один із плюсів кредитування - збереження грошей від інфляції. Ціни зростають стрімко, причому на все: техніка, продукти, квитки тощо. Поки ви накопичуватимете на новий телефон, наприклад, то він уже подорожчає і вам доведеться накопичувати ще. А купуючи телефон сьогодні, наприклад, за 1000 гривень, ви й повернете ту саму 1000 гривень. Особливо це показово на ремонті квартир та будинків. Ви плануєте ремонт на одну суму, відкладаєте її і раптом виявляється, що матеріали подорожчали і вам не вистачає грошей на заплановане. Кредит тут хороший тим, що ви можете все розрахувати та запланувати. Наприклад, ви визначили, скільки вам потрібно грошей на ремонт, берете їх у кредит і через місяць-два ви вже у своїй квартирі насолоджуєтеся її новим видом. А кредит поступово виплачуєте, нікуди не поспішаючи.

 

А якщо припустити, що ви зібралися робити ремонт, відкладаючи кошти, то тут вже більше труднощів і витрат за часом. І, звичайно, все залежить від того, як багато ви можете відкладати коштів на місяць. Чудово, якщо ваш дохід дозволяє вам відкладати одразу пристойну суму, але для деяких зберегти навіть 1000 гривень – це вже виклик. З такими темпами відкладати доведеться довго, від кількох місяців до кількох років.

 

У такому разі, кредитні кошти – це завжди вихід, який допоможе вам досягти бажаного та планувати. Так-так, саме планувати. Тому що ціни змінюються, а борг за кредитом залишається таким самим. Отже, про кредит можна сказати, що це досить стабільний інструмент отримання бажаного.

 

Хто-що не говорив, але кредитами користуються у всіх країнах світу, люди різного соціального статусу. Про США кажуть, як про “країну, яка живе в кредит”, тому що це можливість планувати своє майбутнє та одночасно отримувати бажане.

 

У будь-якому разі – вибір за вами. Але якщо ви вирішили, що кредитні кошти - це те, що вам потрібно, пам'ятайте, що "Быстрозайм" завжди готовий протягнути руку допомоги.